X
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+
+


//OHJE// Avomaan kurkun lannoitus

Peruslannoitusohje avomaan kurkulle

Ohjeistus on yleisluonteinen ja se on tarkoitettu sovellettavaksi omaan viljelytapaan. Jarvenkyla Oy ei ole vastuussa ohjeen noudattamisen tai soveltamisen vaikutuksista.

27.9.23 järjestetyn lannoitewebinaarin tallenne on nyt julkaistu. Mikäli haluat katsoa webinaarin, voit tilata linkin tallenteeseen täyttämällä lomakkeen.

Ennen istutusta               

Field-Cote KURKKU 12+2,2+23,2+1,2Mg+ha (12+05+28+2MgO+ha)          

600 kg/ha

Typestä 69% ja Kaliumista 40 % päällystetty, pitkäkestoinen peruslannos joka turvaa ravinteiden saantia koko kasvukauden ajan. Levitetään vain kerran kasvukaudella, jolloin säästyy aikaa ja työkustannuksia. Field-Cote raelannoite sisältää kaikki tärkeimmät ravinteet sekä hivenaineet. Päällystetyt rakeet vapauttavat ravinteita pitkäkestoisesti ja ainoastaan lämpötilan vaikutuksesta. Ravinnehukka on vähäistä eivätkä ne huuhtoudu sateiden tai kasteluveden mukana muualle.                                                                                                                      

Istutuksen jälkeen             

Granusol 10+22,7+8,3+0,6Mg+ha+MV10 (10+52+10+1MgO+ha+MV10)  

2 annostelukertaa

Juuriston kehittymistä vahvistava lannoite.                                                                                                                                   

Kasvuvaihe            

Granusol 27+6,5+10,0+0,6Mg+Te+MV10 (27+15+12+1MgO+ha+MV10)

Tähän sopii myös Granufert TYPPI kastelulannos.

5 annostelukertaa, 2 päivän välein

Kasvuunlähdön stimulointiin ja lehtimassan kasvattamiseen, varovainen annostelu ja lyhytkestoisuus huomioitava, jottei lehtimassa kasva liikaa. Suuri määrä lehtiä vaikeuttaa ja hidastaa poimintaa.

Sadonkorjuu                  

Granusol (Blue) 10+4,4+24,9+2,1Ca+1,8Mg+ha+MV10 (10+10+30+3CaO+3MgO+ha+MV10)            

Annetaan tihkukastelun mukana joka toinen päivä sadonkorjuun ajan.

Avomaan kurkku tarvitsee paljon kaliumia ja vähemmän typpeä. Toisaalta korkea kaliumin saanti voi aiheuttaa magnesiumin puutosta, mille kurkku on melko altis.

 

Granusol – 100 % veteen liukenevat lannoitteet

Lannoite liukenee täysin veteen eikä tihkuletkuja tarvitse huuhtoa lannoituksen jälkeen. Tällöin ravinteet jäävät kasville käyttöön eivätkä huuhtoudu kauemmas huuhteluveden jäljiltä.

Sisältävät tarvittavat ravinteet yhdessä paketissa. Hivenaineet (rauta, mangaani, kupari, sinkki) ovat kelaattimuodossa, jolloin kasvi hyötyy niistä heikommissakin olosuhteissa. Sisältävät myös MV10-vitamiinilisän, joka edesauttaa typen, fosforin ja kaliumin sekä hivenaineiden saantia.

Ei sisällä natriumia, klooria tai raskasmetalleja.

LANNOITUSSUUNNITELMAT - Kun suunnittelet maan perustamista, ota lohkolta maanäytteet ja mielellään myös vesinäyte kasteluveden ottopaikasta. Voit lähettää meille ottamiesi maanäytteiden tulokset ja yhdessä Mivenan edustajan kanssa laadimme sinulle lohko- ja lajikekohtaiset lannoitussuunnitelmat. Mivenan lannoitus perustuu aina peruslannoitukseen raemuotoisella kestolannoitteella, joka pitää huolen kasvin ravinteidensaannista koko kasvukauden ajan. Peruslannoitusta täydennetään tihkukastelulannoituksella kasvin ja lajikekohtaisten tarpeiden mukaan.

Tekstin tai sen osan kopiominen ilman Jarvenkyla Oy:n lupaa kielletty.