X
+
+
+
+
+
+
+
+
+


Jarvenkylan Viljelypäivä 12.5.2022


Kuluttajat arvostavat puhdasta ruokaa ja viljelijät haluavat tuottaa korkealaatuisia, kauppakestäviä tuotteita kustannustehokkaasti. Miten otsonivesi ja otsonikaasu voivat olla tärkeä osa tätä yhtälöä?

Marjanviljelyn tuotantotavat muuttuvat Suomessa kovaa vauhtia, kun kuluttajat haluavat marjatuotteita lähes läpi koko vuoden ja samalla marjojen myyntikanavat ovat murroksessa. Miten iso vähittäiskauppaketju näkee kotimaisten marjojen ja vihannesten markkinat ja kuluttajien toiveet? Mitä keinoja viljelijällä on toteuttaa nämä toiveet ja samalla kasvattaa ansioitaan?

Tule Jarvenkylan Viljelypäivään kuulemaan puheenvuoroja näistä aiheista, tutustumaan sekä saamaan tietoa erilaisista uusista tuotteista ja tapaamaan valmistajien edustajia.PÄIVÄN AIKATAULU


8.00 Puutarhamyymälä aukeaa

8.45 Istumapaikan valinta ja Viljelypäivän avaus

9.10 Otsonikäsittelyn vaikutukset mansikanviljelyssä, Esa Tyystjärvi, Turun yliopiston Bioteknologian laitos

9.40 Otsonin tekninen käyttö maataloudessa, Aki Honkanen, SauvO3 Oy (otsonilaitteistojen maahantuoja)

10.20 Tauko

10.30 Marjanviljelyn tuotantotavat muuttuvat. Oletko mukana vai jäähdytteletkö? Jari Suominen, Jarvenkyla Oy

11.00 Lidl toimijana suomalaisten marjojen ja vihannesten markkinoilla, Arttu Syrjänen, Lidl Suomi

12.00 Lounaskeitto

12.30 Luomulannoitteet ja kasvualustat marjanviljelyyn, Tero Kerttula ja Helena Mörö, Novarbo Oy

12.45 Mitä uutta Kekkilässä? Eija Lankinen, Kekkilä-BVB

13.00 CIV varieties and plant types for the Finnish strawberry production (Esitys italialaisista mansikkalajikkeista Suomessa tulkataan englannista suomeksi), Sarah De Laethauwer ja Stan Aelterman, Idris Trading and Consulting Ltd / CIV

13.45 Mivenan erityisesti marjanviljelyyn kehittämät lannoitteet (Esitys tulkataan englannista suomeksi)Coert Rasenberg ja Stefan Hoefnagel, Mivena

14.00 Siirtyminen Järvenkylän maatilalle

14.30. Tilalla esitellään otsonin käyttöä marjanviljelytilalla sekä tutustutaan Idriksen johdolla heidän kehittämiinsä mansikkalajikkeisiin sekä niiden viljelyyn, Jari Suominen, Sarah De Laethauwer ja Stan Aelterman


PÄIVÄN OHJELMASTA

Tänä vuonna Viljelypäivän ensimmäisenä aihekokonaisuutena on otsonin hyödyntäminen viljelyssä. Kasvifysiologian ja -biofysiikan dosentti Esa Tyystjärvi  Turun yliopiston bioteknologian laitokselta puhuu otsonin tunnetuista vaikutuksista kasveihin sekä otsonin käytöstä eri kasvien viljelyssä ja sadon säilyttämisessä eri puolilla maailmaa. Otsonilaitteita maahantuovasta SauvO3:sta Aki Honkanen jatkaa keskittyen teknisempään näkökulmaan otsonin käytössä maanviljelyksessä. Iltapäivällä tutustutaan vielä Järvenkylän Maatilalla käytännössä, että miten eri tavoin otsonia voidaan hyödyntää puutarhatuotannossa.

Marjanviljelyn tuotantotavat muuttuvat Suomessa kovaa vauhtia, kun kuluttajat haluavat marjatuotteita lähes läpi koko vuoden ja samalla marjojen myyntikanavat ovat murroksessa. Jarvenkyla Oy:n ja Järvenkylän maatilan Jari Suominen kertoo kokemuksiaan siitä, mitä keinoja viljelijällä on toteuttaa asiakkaiden toiveet ja samalla kasvattaa ansioitaan. Marjojen ja vihannesten myyntiin ja markkinointiin liittyy myös Lidl Suomen HeVi-osaston päällikkö Arttu Syrjäsen puheenvuoro Viljelypäivässä, jossa hän kertoo muun muassa Lidlin toimintatavoista.

Viljelypäivässä on tuttuun tapaan myös esittelyssä tuotteita ja mahdollisuus keskustella yritysten edustajien kanssa. Yrityksistä osallistumisensa tapahtumaan ovat jo varmistaneen DS Smith, Itumic, Kekkilä, Lidl, Mivena, Novarbo ja SauvO3. Myyntijohtaja Tero Kerttula sekä asiakkuuspäällikkö Helena Mörö Novarbolta tulevat kertomaan lyhyesti koko porukalle heidän luomuviljelyyn sopivista tuotteistaan ja Kekkilän marjanviljelyn asiantuntija Eija Lankinen puolestaan esittelee heidän uutuustuotteensa. 

Sarah De Laethauwer ja Stan Aelterman Idris Trading and Consulting Ltd:stä saapuvat esittelemään edustamansa CIV:n valikoimaa ja uusia mansikkalajikkeita sekä kertomaan niiden viljelystä. CIV on kolmen italiastaimiston Mazzonin, Salvin ja Taglianin yhdessä perustama mansikan jalostusta harjoittava yritys, joka on kehittänyt useita uusia mansikkalajikkeita, kuten Murano, Clery, Joly, Cantus, Edwina and Vivar. CIV on myös kehittänyt uusia omena- ja päärynälajikkeita, joista esimerkkeinä Rubens, Modi ja Carmen.

Tule päivittämään osaamistasi sekä kuulumisia niin vanhojen tuttujen kuin uusienkin viljelijätuttavuuksien kanssa. Me toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi! 


ILMOITTAUTUMINEN

Jarvenkylan Viljelypäivä 12.5.2022 on osallistujille maksuton tapahtuma, mutta toivomme ennakkoilmoittautumisia pystyäksemme varautumaan riittävällä määrällä tarjottavaa keittolounasta. Ilmoittaudu mukaan lähettämällä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@jarvenkyla.fi.


NÄIN LÖYDÄT PAIKALLE

Tästä ajo-ohjeisiin aamulla Jarvenkylan puutarhamyymälään


Tästä ajo-ohjeisiin myöhemmin iltapäivällä Järvenkylän maatilalle