Parsan istutus- ja hoito-ohjeet juurakkoina istuttavalle parsalle
Muualla Euroopassa parsa on jo vakiintunut kevään suosikki, Kotimaisen parsan kysyntä on jo suurempaa kuin saatavuus. Parsa menestyy myös Suomen kasvuolosuhteissa ja voittaa tuontiparsan vertailussa maulla ja tuoreudellaan. Parsa tulee olemaan tuote, joka jää pysyvästi myös suomalaiseen ruokakulttuuriin. Suomessa viljellään yleisimmin vihreää parsaa, mutta valkoista parsaa voi myös kokeilla. Hyvin hoidettu parsa antaa satoa jopa kymmeniä vuosia ja siksi sen kasvupaikka kannattaa valita huolella.
Parsan lehdistö ja marjat eivät ole syöntikelpoisia.
Parsan istutus
Parsan hoito
Parsan sadonkorjuu
Parsan säilytys
Pyydä kuvallinen ohje sähköpostiisi asiakaspalvelu@jarvenkyla.fi
Tekstin tai sen osan kopioiminen ilman Jarvenkyla Oyn lupaa kielletty.
Taimet, siemenet, kasvualustat
050 571 7333, hanne.lehtonen(at)jarvenkyla.fi
Muovit, verkot, ruukut, pakkaaminen
050 463 0640, sara.saloranta(a)jarvenkyla.fi
Lannoitteet, käsityökalut, mittarit, mehiläistarvikkeet
050 502 0070, reetta.rouhiainen(at)jarvenkyla.fi
Kastelutarvikkeet
050 501 1944, asiakaspalvelu(at)jarvenkyla.fi
Kastelujärjestelmät, otsonivesi, kasvutunnelit, koneet
0500 279 830, jari.suominen(at)jarvenkyla.fi
Varasto
044 750 0402, juha.suomi(at)jarvenkyla.fi