Tuhoeläinten torjunta

    

tuholaistorjunta

Eläinten ja tuhohyönteisten karkottaminen on tärkeä osa marjanviljelyssä. Meiltä toimivat laitteet ja välineet tähän tarkoitukseen.

   

STUNK Eläintenkarkotin hajuste yleisinfo

STUNK-karkotinneste on öljypohjainen hajuste villieläinten (peurat, hirvet, jänikset, rusakot ym.) karkottamiseen. Tuote on testattu käytännössä ja se on kestävästi tuotettu. STUNK-hajupylväät eroavat merkittävästi kaikista muista karkotintuotteista toimivuudeltaan. STUNK-hajupylväät on suunniteltu niin, että pylvääseen lisättävän STUNK-karkotinnesteen voimakas tuoksu leviää tasaisesti ympäristöön. Eläimet karttavat hajusteella käsiteltyjä paikkoja eivätkä halua jäädä alueelle. Käytä aina STUNK-hajupylväitä yhdessä karkotinnesteen kanssa sillä pelkkä karkotinneste maahan tai puuhun siveltynä ei anna pitkävaikutteista suojaa.

STUNK Hajukarkoitin pakkasenkestävä -20c

   

STUNK Hajukarkoitin

   

Taimisuojaverkot

Linnunpelätinleijat

   

Varoitusnauha

Eläintenkarkoittimet ääniperusteiset

   

                                                                                                                   

Liima-ansat tuhohyönteisille

Liima-ansat sekä feromoniansat tarkkailuun ja seurantaan. Liima-ansoista sininen väri houkuttelee parhaiten ripsiäisiä ja keltainen väri houkuttelee ansarijauhiaisia, lehtimiinaajia, kirvoja ja muita lentäviä hyönteisiä. Liima-ansoja käytetään määriteltäessä torjuntatarvetta kasvimaalla tai kasvihuoneessa. Feromonipyydys on hyönteisten pyydystämiseen kehitetty ansa. Feromoni pyydyksiin asennetaan houkutin aine. Toiminta perustuu hyönteisnaaraiden erittämien, koiraita houkuttelevien aineiden vaikutukseen. Ansaan tarttuvien hyönteisten perusteella arvioidaan torjunnan tarve ja torjunnan ajankohta. Feromonipyydysten avulla saadaan selville tuholaislajin esiintyminen viljelyksellä jo ennen vioitusten syntymistä, helpotetaan torjunnan tarpeen arviointia ja tarkennetaan torjunnan ajoitusta sekä vähennetään tuholaisten määrää.

Hyönteisverkot

Härmän torjunta

Vanha kunnon konsti torjua sienitauteja ja syöpäläisiä on rikittämällä. Rikin on todettu olevan melko tehokas härmäntaudin torjunnassa. Rikitintä käytetään rutiininomaisesti kasvihuonetuotannossa. Rakeinen rikkijauhe kuumennetaan niin, että se kaasuuntuu ilmaan. Rikitys kasvihuoneessa tehdään yönaikana n. 4-5h ajan tuuletusluukut suljettuna, jonka jälkeen huone tuuletetaan. Yksi rikitin riittää n. 100-300m². Sähkövastuksella toimiva rikitin asennetaan roikkumaan n.2 m korkeuteen. Rikin tehokkuus perustunee sen myrkyllisyyteen mikrobeille. Rikki tappaa myös osittain hyönteisiä ja punkkeja. Biologinen torjunta saattaa kärsiä voimakkaasta rikityksestä. 

    

Torjuntavälineet kuluttajakäyttöön

    

Tuhohyönteisten torjuntaan

Muurahaisten torjuntaan

Hyttyskarkotteet

         

Jäänsulatus ja pölynsidonta

Yhteensä:
    Kassalle
    (0)