Riistasiemenet ja sirottimet


Huolehdi peltoaukeasi monimuotoisuudesta.

Riistapellon perustamisen kannalta EU-tuen merkitys on merkittävä, koska oikein tehtynä EU-tuki on riistapellon osalta 300 €/ha . Tämä edellyttää, että kyseinen peltolohko on ympäristötukikelpoinen ja että se kylvetään riistakasveiksi hyväksyttyjen kasvien siemenseoksella. Pääsääntöisesti kaikki vuosien varrella tutuksi tulleet riistapeltokasvit ovat hyväksyttyjä. Oleellista on lisäksi se, että hyväksyttyjä kasveja on seoksessa vähintään kahta eri kasvilajia.  Kasvilajit voidaan haluttaessa kylvää myös erikseen kylvökoneen levyisiin kaistoihin.

Perinteiset riistapeltoseokset, kuten Hirvi-Diana, Peura-Kauris-Diana, Riistalaidun Diana ja Fasaani-Peltopyy-Diana  mxerkitään tästä lähtien  EU-lomakkeissa Monimuotoisuuspelto-Riista nimikkeillä ja kirjoitetaan vielä millä seoksella pelto on kylvetty.

Monimuotoisuus Riistan (MMP-Riista) lisäksi on valittavissa MMP-Maisema sekä MMP-Niitty. MMP-Maisema on tietyn sisällön omaava sekoitus, esim. Maisema Diana, joka tuo ympäristöön mukavan maiseman sekä hyönteishyötyä. MMP- Niitty on taas kaksivuotinen ja siitä saa EU tukea kahdesta vuodesta yhteensä 600€.  MMP Niittyyn on myös tarkat sisältö vaatimukset. Käyttämällä vaatimuksien mukaista Monimuotoisuus Niity Diana sekoitusta saadaan pellonlaitaan tai sen keskelle kaista joka suojaa ja luo hyvät elinolot hyönteisille ja kuoriaisille. Englannissa tämä tunnetaan paremmin nimellä ”Beetle Bank” Silloin kaista on myös hieman koholla jolloin saadaan parempi suoja ja kuiva paikka aikaiseksi.

Lisätietoja löydät Ruokaviraston sivuilta.

Tarkat ohjeet EU-tuesta saa MAVIN nettisivuilta ja maanviljelijöille keväällä jaettavasta tukioppaasta, jonka löydät tästä.

Siemenet

Diana Rehukaali Caledonian

Fasaani-Peltopyy Diana Yksivuotinen seos

Diana Talvirehurapsi Mosa

Diana Riistamestarin rehu Riistarehu

Riistalaidun ÖM Diana Monivuotinen seos

Pölytys Diana Yksivuotinen seos

Diana Naattinauris Tyfon

Diana Metsästäjän Maissi High Bird F1

Diana Kaura Riistarehu

Peltopyy Diana Yksivuotinen seos

Syyskylvö Diana Monivuotinen seos

Mesi- ja Perhospelto Diana Yksivuotinen seos

Diana Auringonkukka Dwarf F1

Diana Valkoapila Huia

Diana Tähkä Maissi Activate

Pikkulintu Diana Yksivuotinen seos

Diana Metsästäjän Nauris Golden Ball

Diana Turnipsi Massif

Diana Rehujuurikas Ursus Poly

Hirvi Diana Yksivuotinen seos

Koristekukka Diana Yksivuotinen seos

Diana Skoonemaissi Riistarehu

Diana Kyyhkysrehu Riistarehu

Yhteensä:
    Kassalle
    (0)